Съчетаване с вашия най-добър избор: 8 OMS IV споделят своите истории и съвети

През март 2023 г. повече от 7100 студенти по остеопатична медицина и минали завършили DO съвпаднаха на позиции за пребиваване в PGY-1 в 37 различни специалности. По-конкретно, 91,6% от завършващите четвърта година студенти по остеопатична медицина, които са кандидатствали по време на този цикъл, отговарят на програми за пребиваване, което е нов рекорд. Също така, 99,5% от дипломираните DO са били поставени в програми за пребиваване тази година, според Американската асоциация на колежите по остеопатична медицина.

DO разговаря с девет студенти по медицина по остеопатия, които отговарят на тяхната най-добра програма за пребиваване през 2023 г. Помолихме ги да дадат съвет, за да помогнат на следващия клас студенти по медицина да се ориентират в цикъла на кандидатстване и съпоставяне. Техните съвети обхващат теми като изграждане на успешно ERAS приложение, подготовка за интервюта, съставяне на списък с ранглисти и измерване на конкурентоспособността на най-добрите програми в техния списък.

Общи съвети

Какви са някои общи съвети за пристигащите студенти от OMS IV, които ще кандидатстват за програми за пребиваване тази година?

„Приемайте нещата един по един и не забравяйте, че това е просто още един етап от маратона на вашата кариера. Помислете какво ще ви изпълни най-много и преследвайте местоположения или специалитети, които отговарят най-много на вашите цели. Започнете рано, изпреварвайте крайните срокове и отделете време за себе си, за да не изгорите!“ (Франк Меле, OMS IV, Филаделфийски колеж по остеопатична медицина (PCOM))

„Помислете какъв живот искате в бъдеще. Помислете какво цените и извън академичните среди! Бъдете честни относно вашите хобита и страсти. Не забравяйте за тези нематериални активи, докато търсите къде да кандидатствате!“ (Акшита Танеджа, OMS IV, PCOM)

„Използвайте това време, за да помислите наистина какво е важно за вас. Обмислете гледни точки и съвети дори от хора в живота ви, които може да не са в здравеопазването, но които наистина ви познават най-добре. Сезонът на кандидатстване/интервю може да бъде поразителен и това е напълно нормално чувство. Опитайте всичко възможно да прегърнете процеса и да използвате менторите и системата за поддръжка около вас.“ (Ерика Фьорст, OMS IV, PCOM)

„Изглежда рано, но наличието на развита идея за това какво искате да постигнете по време и след пребиваването ще направи процеса на вземане на решения много по-управляем.“ (Джош Реанделар, OMS IV, Колеж по остеопатична медицина на Нюйоркския технологичен институт (NYITCOM))

„Започнете рано. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Ако все още не го знаете, разберете вашето „защо“. Това ще ви помогне да решите кои програми може да са подходящи за вас [and] ако се подравнят.” (Клодин Нвадиозор, OMS IV, PCOM)

Ако можехте да се върнете назад през сезона на мачовете, какво бихте направили по различен начин?

„Бих започнал да подготвям, преработвам и пренаписвам личното си изявление от рано. Ако не сте невероятен писател (или дори да сте), личното изявление може да бъде предизвикателство за писане. Започнете от рано, преразглеждайте идеите си често и търсете информация от хора, на които имате доверие.“ (Брогън Галбрейт, OMS IV, PCOM)

„Бих дал молбата си на ординатор по ортопедия или на някой, който е участвал в процеса на приемане, и бих ги помолил да оценят моята конкурентоспособност.“ (Ник Абате, OMS IV, PCOM)

„Бих намалил броя на местата, на които съм кандидатствал/на които съм ходил на интервю. Прегарянето на интервюто, дори във виртуална обстановка, може значително да повлияе на начина, по който възприемате дадена програма, така че ми се иска да бях по-селективен при избора на интервюта.“ (Форест)

„По-добре бих упражнил отговора си на въпроса „Какви са вашите слабости?“ (Реанделар)

ERAS приложение/кандидатстване

Кои бяха някои от основните фактори, които взехте предвид, когато избирахте в кои програми да кандидатствате?

„Местоположение, приятелска култура на DO, солидно стационарно излагане/обучение и добро педиатрично/акушерско изживяване.“ (Танея)

„Местоположение, наставничество за стипендии/съвпадения, застъпничество/възможности за ангажиране на общността, размер на програмата, X+Y структура, достъп до самостоятелна детска болница.“ (Форест)

„Местоположение, размер на институцията, щастие на жителите, баланс между професионалния и личния живот, дружелюбност на жителите/посещаващите.“ (Дейвид Дейшър, OMS IV, Филаделфийски колеж по остеопатична медицина)

„Местоположение/география, настроението на жителите по време на социални срещи, връзката на ръководството с жителите, възможности за преподаване/изследване/участие в общественополезен труд.“ (Реанделар)

За колко програми сте кандидатствали или за колко програми препоръчвате да кандидатствате?

„За семейната медицина кандидатствах в 35 програми, което според мен лично беше малко пресилено.“ (Нвадиозор)

„За вътрешна медицина 20-30 е добре.“ (Дейшер)

„Кандидатствах в приблизително 30 хирургични програми в района на трите щата. Адекватната оценка на вашата конкурентоспособност играе решаваща роля за броя на програмите, по които трябва да кандидатствате, както и дали трябва да кандидатствате двойно.“ (Меле)

“49.” (Реални акции)

„Кандидатствах в 45 програми. Не бих препоръчал да кандидатствате за много повече.“ (намаляване)

„Кандидатствах двойно за педиатри (21 програми) и категорична педиатрия (23 програми).“ (Форест)

Как преценихте конкурентоспособността си като кандидат?

„Класиране в клас, резултати от таблото, извънкласно участие, обратна връзка от сайтове за под-I (които ме подсказаха как мога да бъда класиран спрямо други ученици в препоръчителните писма) и коментари на MSPE от чиновнически учители.“ (Реанделар)

„Резултатите от Residency Explorer, Doximity и NRMP Charting са страхотни ресурси за разбиране на статистическите данни за кандидатстване за хиляди кандидати, които са идвали преди вас. Това е най-добрият начин да се сравните обективно с други кандидати за DO и MD в рамките на дадена специалност. Но бъдете внимателни, когато придавате твърде голяма тежест на това, защото данните могат да пропуснат някои неща за всеки отделен кандидат, колко добре интервюират, техните дейности и други важни неща, които могат да помогнат да ВИ разграничите от вашата статистика.“ (Галбрейт)

Какви са най-добрите ви съвети за създаване на успешно приложение?

„Нека вашата личност блесне! Описах моите хобита по начин, който смятах за странен, забавен, подобен на начина, по който бих разказал на някого, когото срещнах лично за това. Това доведе до доста разбивачи на леда и направи интервюто по-забавно.“ (Танея)

„След като определите какво е това „нещо“, което искате да постигнете в пребиваването, изградете приложението си около това.“ (Реанделар)

„Не включвайте всеки доброволчески опит, който сте направили за два часа един ден по време на M1, освен ако не допринася за разказ, който смятате, че е наистина значим за вас. Интервюиращите искат да видят вашата отдаденост на определени преживявания, независимо дали сте доброволци, изследователи или други.” (Галбрейт)

Интервюиране

Как се подготвихте за интервюта?

„Използвах whitecoatcoaching.com, който е фокусиран върху ортопедията, но все пак е чудесен ресурс за всякакви интервюта. Той учи метода STAR за отговаряне на въпроси за интервю. Потърсих в Google и прочетох много статии за „въпроси за интервю за пребиваване“ и направих фалшиви интервюта, за да помогна в подготовката.“ (намаляване)

„Използвах основно подготовка за голямо интервю, заедно с очертаване на отговорите ми с бележки. Разработих конкретни точки за разговор за определени въпроси по начин, който позволи естествен разговор. (Меле)

„Подготвих Google документ за всяка програма, в която бих интервюирал. Всеки документ съдържа множество раздели: За програмата, информация за интервюиращите, въпроси за PD/преподаватели, въпроси за жители и подготвени отговори за поведенчески въпроси.“ (Реанделар)

Кои са някои от въпросите, които трябва да зададете по време на интервюта?

  • Коя е любимата ви/най-малко любимата част от вашата програма? Ако можехте да промените едно нещо в пребиваването си, какво би било то?
  • Чувствате ли се подкрепен от вашия PD/факултет?
  • Как вашата програма дава приоритет на уелнеса на жителите?
  • Къде обикновено живеят жителите?
  • Какви видове дейности извършвате с вашите сърезиденти извън болницата?
  • Ако обучавате в институция със силно присъствие на стипендианти: Как смятате, че стипендиантите влияят на обучението ви? Все още ли намирате, че имате възможности за процедури и автономия за създаване на собствена оценка/план?
  • Какви ползи получават жителите (безплатен паркинг, стипендия за храна, финансова подкрепа за конференции и т.н.)?
  • Каква подкрепа се предоставя на резиденти с интереси по специалността?
  • Как и колко често се администрира обратната връзка? Колко възприемчива е администрацията към обратната връзка?
  • Кажете ми как вашата програма се включва в общността.
  • Виждате ли някакви промени във вашите учебни програми през следващите пет години? (Форест)

Списък за класиране

Когато стигнахте до двете си най-добри програми, как решихте коя е по-добрата опция?

„Пазех добре организиран документ с резюмета преди интервюто и отражения след интервюто за всяка програма, в която бях поканен да интервюирам. Горещо препоръчвам да направите това или поне да си водите стандартизирани бележки за всяка от вашите програми, за да можете да размишлявате по време на процеса на интервю и да имате бележки, за които да се връщате назад. Чувствах, че ще бъда щастлив в моите топ три или четири програми, така че решението къде да класирам тези опции в крайна сметка се свеждаше до това колко развълнуван се чувствах от програмата и взаимодействията, които имах по време на ротации/интервюта/разговори с обитатели и преподаватели.“ (Галбрейт)

„Когато стесних моите две най-добри програми, дадох приоритет на местоположението и моите размисли след деня на интервюто. След приключване на всяко интервю написах лично размишление, което включваше моите мисли/реакции относно цялостната култура на обитателите, програмния директор (PD) и преподавателите, както и акценти на плюсовете/минусите на дадената програма. Намерих това за много полезно, особено във виртуалната платформа, тъй като нямах лично преживяване в друга институция, освен тези, където завърших прослушванията си или избрах да посетя след цикъла на интервютата. Тези бележки бяха от съществено значение, за да ми помогнат да направя моето ROL, тъй като става трудно да поддържам подробности за всяка програма организирана след многобройни интервюта в продължение на три месеца.“ (Форест)

Последни мисли

Имах късмета да съвпадна и с моя най-добър избор за пребиваване: Спешна медицина в Медицинското училище на Рутгерс в Ню Джърси. В допълнение към повтарянето на всички фантастични съвети, които тези студенти по медицина бяха толкова любезни да предложат, най-важните съвети, които мога да ви оставя, са да бъдете себе си, да разберете какво е най-важно за вас и да имате доверие в кандидатурата си .

Никога не се опитвайте да дадете „правилния“ отговор в интервю, който смятате, че програмен директор или интервюиращ иска да чуе. Отговаряйте честно, защото това ще позволи на вашата истинска личност и страст да блеснат.

Докато продължавате през сезона на мачовете, неизбежно ще започнете да осъзнавате колко сходни са всяка програма. Затова е изключително важно да определите кое е най-важно за вас. Това може да е местоположение или възможност за работа с конкретна популация пациенти; за други това може да е престижът на програмата или силата на изследователския отдел.

Какъвто и да е вашият списък с изисквания, уверете се, че ги идентифицирате рано, докато интервюирате с програми, тъй като това значително ще намали стреса и ще ви помогне лесно да класирате програмите по-късно. Освен това сезонът на кандидатстване е изключително стресиращо време, така че имайте доверие в упоритата работа, която сте положили през последните няколко години в медицинското училище!

За студентите, цитирани по-горе

  • Ник Намалете е OMS IV в PCOM и съответства на ортопедична хирургия в PCOM
  • Дейвид Дейшер е OMS IV в PCOM и съвпада с вътрешните болести в медицински център Райт-Патерсън
  • Ерика Фьорст е OMS IV в PCOM и отговаря на вътрешните болести и педиатрията в MedStar Georgetown University Hospital
  • Броган Галбрейт е OMS IV в PCOM и е съчетан с анестезия в Temple University
  • Франк Меле е OMS IV в PCOM и е съчетан с обща хирургия в Crozer Chester Medical Center
  • Клодин Нвадиозор е OMS IV в PCOM и съвпада със семейната медицина в The Wright Center for Graduate Medical Education във Вашингтон, окръг Колумбия
  • Джош Препродажба на акции е OMS IV в NYITCOM и отговаря на спешната медицина в NYU Langone
  • Акшита Танеджа е OMS IV в PCOM и отговаря на семейната медицина в Ascension St. Joseph

Бележка на редактора: Възгледите, изразени в тази статия, са собствени на автора и не представляват непременно възгледите на The DO или AOA.

Свързано четене

Намиране на годност и поток: Как да изберем път за пребиваване

Колко важно е изследването да съответства на вашата специалност?

Какво да направите, ако не отговаряте на местожителството

Source Link

Related posts

Nayanthara: The Meteoric Rise from South to Bollywood and the Bhansali Buzz 1

“Kaala premiere: Stars shine at stylish entrance – see photos”

EXCLUSIVE: Anurag Kashyap on Sacred Games casting: ‘Every time…’