Съвети за търсене на работа за новозавършили ветеринарни лекари

by admin
Съвети за търсене на работа за новозавършили ветеринарни лекари
Съвети за търсене на работа за новозавършили ветеринарни лекари

[ad_1]

Може да сте току-що дипломиран ветеринарен лекар или да планирате да завършите четвъртата си година във ветеринарното училище. Вашият поглед се насочва към намирането на тази първа работа. Наближаваш финала след 8 години напреднало образование, дълги нощи, изнервящи тестове, сълзи и чиста смелост. Докато чакате резултатите от вашия изпит за лицензиране на ветеринарна медицина в Северна Америка, вие намирате контакти от специалисти по набиране на персонал и предложения от съученици, професори и семейство, докато претегляте множеството опции за тази първа позиция.

Пейзажът на ветеринарната работа се промени драстично през последните 20 години. По едно време ветеринарната индустрия се опасяваше, че ще има твърде много ветеринарни лекари за наличните позиции. Ветеринарните училища бяха призовани да намалят размера на класовете, а обявите за работа бяха минимални. Заедно с тежката прогноза за недостатъчно позиции, се съобщава, че заплатите както за новите, така и за утвърдените лекари по ветеринарна медицина (DVM) са средно 5-цифрени.1 След завършване ветеринарният лекар се смяташе за късметлия, ако има поне 1 предложение за работа.

Времената определено са се променили. Офертите за работа за ветеринарни лекари, които скоро ще се дипломират, често идват на третата година или по-рано. Може също да бъдете „обещани“ във ветеринарна болница, след като сте работили там преди ветеринарното училище или по време на необходимите клинични курсове, летни стажове и наставници. Пазарът на труда за ветеринарни лекари е нажежен до бяло, което създава множество възможности, но въпреки това изисква професионализъм от кандидатите.

Като човек, който е интервюирал и наел хиляди ветеринарни лекари през последните 27 години, от опитни DVM до нови висшисти, предлагам няколко съвета в този важен процес, докато търсите първата си работа след дипломирането.

приготви се

Подгответе автобиография (CV) или резюме; въпреки че привличането на завършилите ветеринарни науки е интензивно сега, все още е важно да имате добре подготвено CV или резюме. Има много онлайн шаблони и професионални услуги за изготвяне на автобиографии. Освен това много училища предлагат помощ при подготовката на автобиография. Защо това е важно? Първо, той представя пълната ви професионална кариера, дори ако е предимно училищна, на бъдещите работодатели. Трябва да подчертаете ролите, които сте заемали преди и по време на ветеринарното училище. Трябва да демонстрирате, че работата ви е подкрепила бизнеса, вместо просто да поемете ролята, за да задоволите клиничната ротация за степен. Второ, изготвянето на CV или резюме говори за вашия професионализъм и ви помага да следите ролите си през годините.

Бъдете бързи и професионални

Отговаряйте незабавно на набиращите персонал за ветеринарни позиции, ако бъдете потърсени, независимо от нивото на вашия интерес. В днешно време е станало обичайно да се отлага отговорът на или още по-лошо да се „призракват“ професионалните контакти. Може да сте затрупани с контакти на специалисти по подбор, пощенски картички и имейли за бъдещи роли, но е наложително да се държите като професионалист. Ако се свържете с вас по имейл за работа, към която не проявявате интерес, изпращането на кратък имейл в отговор на този ефект е задължително. Ако се свържете с вас по телефона и получите гласова поща за позиция, която може да не е подходяща, важно е също да отговорите на този обаждащ се.

Защо това е важно? Ветеринарната професия е много малка. Поговорката „не изгаряйте никакви мостове“ наистина важи за процеса на търсене на работа днес. Въпреки че има множество позиции за избор, това може да се промени; още по-лошо, човекът, когото сте призрак, може да е приятел с някого в болницата, където наистина искате да работите. Репутацията има значение. Отнасяйте се с всички така, както бихте искали да се отнасят към член на семейството.

Процес на интервю: виртуално и лично

Процесът на интервюиране днес е малко по-различен от този в предишни епохи. Пандемията от COVID-19 доведе до използването на виртуални срещи в някои настройки. Това е много вярно в процеса на наемане. Може първо да се срещнете виртуално с специалист по подбор на персонал, преди да насрочите график с действителния мениджър по наемане. Важно е да се отнасяте с уважение към този рекрутер, тъй като той ще определи дали ще преминете към следващото ниво.

  1. Бъдете навреме за виртуалното интервю. Влезте 3 до 5 минути преди срещата да започне. Можете да изключите камерата до 1 минута преди това. И да, камерата ви трябва да е включена през цялото време.
  2. Потвърдете, че сте изтеглили платформата, която организаторът на срещи ще използва. Има много електронни платформи и трябва да сте изтеглили правилното приложение предварително, в противен случай може да закъснеете за срещата.
  3. Рокля за ролята. Въпреки че много от нас са свикнали да се обличат от кръста нагоре за виртуални срещи, трябва да сте напълно облечени за интервю за работа онлайн. Обличането така, сякаш сте лично, ще повлияе на начина, по който се представяте. Освен това има ужасяващи истории за хора, които забравят, че не са били облечени подходящо от кръста надолу и стават или посягат към нещо, само за да разкрият долнището на пижамата или нещо по-лошо. Бъдете професионалисти, дори когато никой друг не може да го види.
  4. Както бихте направили при лично интервю, позволете на интервюиращия да води разговора. Усмихвайте се по време на представянето и не забравяйте да им благодарите за отделеното време и да изразите интереса си към ролята.
  5. Не забравяйте, че движенията на видео са по-изразени, отколкото на живо и рамката е малка. Сведете до минимум движенията на ръцете и главата. Опитайте се да бъдете някъде без разсейвания и шум. Въпреки това, домашните любимци, които се промъкват, са мили и се понасят много добре в нашата професия. Имайте предвид забавянето на видеото и изчакайте, докато другият човек приключи да говори, преди да отговорите.
  6. Както при всяко интервю, подгответе въпроси за позицията. Те могат да включват въпроси относно болничните операции, като например колко техници работят с всеки лекар, дали графиците се публикуват преди всеки месец или как лекарите си сътрудничат в болницата. Като наскоро дипломиран ветеринарен лекар бихте искали да обсъдите процеса на наставничество в тази болница. Запишете въпросите си предварително и си водете бележки, докато интервюто напредва, за други, които ви хрумнат.
  7. Поискайте следващите стъпки в края на разговора. Какво трябва да очаквате след това? Ако първото обаждане е с специалист по подбор на персонал и преминете проверката, той трябва да планира да ви насрочи за среща с мениджъра по наемане на персонал на бизнеса. Добре е да попитате кога можете да очаквате да получите отговор. Служителите по подбор на персонал и мениджърите по наемане на работа знаят, че новите висшисти ще имат множество предложения и интервюта. Те ще искат да бъдат бързи и ефективни с вашето време. Ако времето ви е ограничено поради клиники или друга работа, можете да споменете най-добрите дни и часове за задаване на следващото обаждане, за да предотвратите връщане напред и назад в графика.
  8. Бъдете учтиви в края на разговора. Усмихнете се и им благодарете отново за тази възможност. Дори и да не се интересувате от ролята, благодарете им за отделеното време и им кажете, че сте намерили за полезно да чуете повече за позицията и болницата.
  9. Уверете се, че прекъсвате връзката в края на разговора, преди да правите каквито и да било коментари или изражения на лицето или да говорите с някой друг. Отличното взаимодействие може да бъде отрицателно повлияно, ако се види или чуе лошо време намръщване или коментар, когато разговорът приключи.
  10. Последвайте. Винаги е подходящо да изпратите последващ имейл. Уверете се, че сте изпратили такова съобщение до специалиста по подбор и мениджъра по наемане на работа. Това трябва да стане в рамките на 24 часа след срещата. Може да се чудите дали трябва да направите това, ако нямате интерес към позицията, и отговорът е твърдо да. Никога не изгаряйте този мост, тъй като никога не знаете дали пътищата ви ще се пресекат отново, нито кого вашият интервюиращ може да познава. Няма нищо лошо в това да бъдеш милостив.
  11. Следващите стъпки ще бъдат лична среща. Ще искате да видите съоръжението и да се срещнете с екипа. Планирайте да пристигнете предния ден, за да предотвратите потенциални закъснения или отменени пътувания. Вземете 2 професионални бизнес ежедневни тоалета, за всеки случай. Преди да пътувате, потвърдете дали пътуването ще бъде възстановено и как ще бъде обработено възстановяването, за да знаете, че трябва да запазите разписките си. Попитайте предварително дали е необходима маска за лице.
  12. Вие сте наблюдавани от момента, в който пристигнете на паркинга. Дръжте се добре, когато вървите към вратата. Копията на резюмето в портфолиото все още се оценяват. Усмихвайте се, представяйте се и винаги поздравявайте персонала. Ръкувайте се, когато ви бъде предложено (това варира в зависимост от COVID-19), демонстрирайте увереност, като установите зрителен контакт и изчакайте да бъдете придружени до зоната за среща. Поздравете целия персонал по време на обиколката на болницата.

Оттук нататък процесът на интервю ще бъде много подобен на виртуалната среща. Тук също е подходящо „благодаря, че се срещнахте с мен“. Настанете се удобно, въздържайте се от кръстосване на ръце, водете си бележки и бъдете внимателни. Задавайте въпроси и проявете интерес към техния бизнес. Комплиментите за екипа, оформлението на болницата и съоръженията ще допринесат много за това да се харесате на мениджъра по наемането.

Писмените оферти трябва да бъдат прегледани и изборът на работа въз основа на вашите професионални и лични нужди; те могат да включват местоположение, наставничество, обезщетения и заплащане, между другото. Когато приемате предложение за работа, направете го по имейл или телефонно обаждане. Когато откажете оферта, направете го чрез телефонно обаждане. Не призрак.

Първата ви работа ще ви помогне да определите посоката на вашата кариера и развитие. Да бъдеш професионалист от първоначалния контакт до приемането на офертата изисква внимание към детайла на всяка стъпка. И накрая, бъдете преднамерени и напълно присъстващи, за да се насладите на това вълнуващо време във вашето лично пътуване и кариера.

Наемането е двупосочна улица

Като нововъзпитаник ще имате много предложения за първата си позиция. Пазарът на труда за ветеринарни лекари се очаква да нарасне със 17% до 2030 г., според един източник.2 Друг източник изчислява, че ръстът на ветеринарните работни места е 19% между 2016 г. и 2026 г., допълнителни 15 000 работни места през това десетилетие.3 Това предвещава добре всички ветеринарни лекари, но специално за новозавършилите DVM. Повечето могат да имат няколко предложения за работа месеци преди дипломирането. Не бъркайте тези възможности като разрешение да се държите неподходящо спрямо всеки бъдещ работодател. Офертите могат да бъдат отменени и лошата репутация се разпространява бързо.

Търсенето на работа трябва да се извършва професионално от първия контакт през цялото взаимодействие. Процесът ще завърши с важно решение, което изисква вашето внимание към детайла на всяка стъпка. Началната фаза, описана тук, описва важността на подготовката на автобиографията или автобиографията, първоначалния контакт от специалистите по подбор на персонал и вашето взаимодействие и интервю като кандидат. Фазата на предлагане и приемане е еднакво важна, ако не и по-важна.

Пам Хейл, DVM, MBA, е заемал множество ръководни длъжности на високо ниво във ветеринарната медицина, от началник на персонала до главен лекар. Тя е завършила колежа по ветеринарна медицина в Tuskegee University в Алабама и е получила магистърска степен по бизнес администрация от университета St George в Гренада, Западна Индия. Тя работи като съветник на декана към колежа по ветеринарна медицина на университета Tuskegee и застрахователния тръст за професионална отговорност на Американската ветеринарномедицинска асоциация (AVMA). Тя е член на AVMA и Georgia VMA и се присъедини към Ветеринарния консултативен съвет на Wedgewood Pharmacy през 2022 г. Тя споделя дома си с 5 кученца и съпруга си Чък.

Препратки

  1. Villalobos A. Твърде много ветеринарни лекари или балон на пазара? Новини от ветеринарната практика. 26 август 2014 г. Достъп до 15 август 2022 г. https://www.veterinarypracticenews.com/too-many-veterinarians-or-a-bubble-market/
  2. Наръчник за професионална перспектива: ветеринарни лекари. Бюрото по трудова статистика на САЩ. Актуализирано на 8 септември 2022 г. Достъп на 15 август 2022 г. https://www.bls. gov/ooh/healthcare/veterinarians.htm
  3. Илич-Годфри С. Преди глутницата: защо са ветеринарните професии
    расте много по-бързо от средното? Отвъд числата: заетост и безработица. 2019; 8 (4). Достъп до 15 август 2022 г. https://www.bls.gov/ opub/btn/volume-8/veterinary-occupations-growing.htm

[ad_2]

Source link

You may also like