Книгата на Рон ДеСантис от 2011 г. е разкъсване на Обама

by admin
Книгата на Рон ДеСантис от 2011 г. е разкъсване на Обама

[ad_1]

  • ДеСантис публикува книга през 2011 г., която беше замислена като сваляне на Обама и неговата политика.
  • Книгата разказва на читателите за политическата философия на ДеСантис, но не и за живота на самия губернатор.
  • ДеСантис написа книгата по време на движението Tea Party и преди да се кандидатира за Конгреса.

Преди републиканецът Рон ДеСантис да стане добре известен губернатор от Флорида, който често се прицелва в президента Джо Байдън, той се беше насочил към отрязването на друг президент демократ: Барак Обама.

Той направи това в книгата си от 2011 г. „Мечти от нашите бащи-основатели: Първите принципи в епохата на Обама“.

Заглавието на книгата имаше за цел да критикува Обама, като си играеше с името на първия мемоар на президента „Мечти от баща ми: История за раса и наследство“. ДеСантис дори използва покритие, подобно на това, което имаше Обама.

ДеСантис написа книгата, когато навлизаше в политическата възраст по време на движението Tea Party. Тогава, в средата на 30-те, той току-що бе уволнен с чест от флота и скоро щеше да се кандидатира успешно за Камарата на представителите на САЩ, където щеше да служи от 2013 до 2018 г.

Въпреки че е написана преди повече от десетилетие, книгата хвърля светлина върху начина, по който ДеСантис мисли за политиката и за други политици. В него ДеСантис се опитва да докаже, че политиките на Обама се отклоняват от конституцията и че бившият президент се е ангажирал с „преразпределение на богатството“.

Insider получи хартиено копие на книгата за четене и имаше седем неща за вкъщи:

Книгата е трудна за получаване

„Мечти от нашите бащи-основатели“ вероятно няма да влезе в много списъци с празнични подаръци дори за политици, защото няма много копия в обращение.

Според NPD BookScan, която проследява продажбите на дребно на печатни книги в САЩ, „Dreams from Our Founding Fathers“ е продала 125 копия до юли 2022 г. Това означава, че наличните за продажба книги сега са на висока цена – в Amazon, например, цените варират от $369,99 до $1683,99.

За да получи хартиено копие на книгата, Insider се обади на Miami-Dade Public Library System, която трябваше да поръча копие от услугата за споделяне на библиотека Interlibrary Loan. Копие от книгата пристигна в Маями-Дейд две седмици по-късно от Flagler College в Сейнт Августин, Флорида.

В противен случай читателите имат възможност за достъп до книгата по електронен път.

Номинираният за губернатор на Републиканската партия на Флорида Рон ДеСантис дава автограф на поддръжниците си, след като говори на митинг пред офис на кампанията на 28 октомври 2018 г. в Мелбърн, Флорида.

Номинираният за губернатор на Републиканската партия на Флорида Рон ДеСантис дава автограф на поддръжниците си, след като говори на митинг пред офис на кампанията на 28 октомври 2018 г. в Мелбърн, Флорида.

Paul Hennessy/NurPhoto чрез Getty Images



„Мечти“ не е мемоар

Много политици пишат книги, за да кажат на избирателите кои са, какво ги интересува и откъде идват. Те ще разкажат истории за уроци, на които техните родители са ги научили, докато растат, и как са били принудени да се посветят на живот в обществена служба.

„Мечти от нашите бащи основатели“ не е тази книга. Читатели, които искат да научат повече за детството на ДеСантис в Дънидин, Флорида; как е предложил брак на съпругата си, първата дама на Флорида Кейси ДеСантис; или неговата приказна сватба в Disney World няма да намери тези подробности в него. Единствената лична препратка в книгата е нейното посвещение, което гласи „На Кейси“.

Но това навлиза в презрението на ДеСантис към Вашингтон. Например, той обвинява лидерите на Демократическата партия, че имат “склонност да харчат парите на други хора, жажда да контролират живота на своите съграждани и желание да увековечат себе си на поста”.

„Изглежда, че те смятат конституцията за странна задна мисъл, понякога досадна пречка пред желанието им да преразпределят парите на своите съграждани и да участват в социално инженерство“, пише той.

ДеСантис вижда „индивидуалната свобода“ като върховна

Книгата на ДеСантис се занимава с Чаеното парти, републиканско движение, което иска правителството да бъде по-малко и да харчи по-малко. Привържениците на групата нараснаха по време на първите години на управление на Обама и заеха силни позиции срещу неговата програма за подпомагане на собствениците на жилища да избегнат възбрана, неговия план за икономически стимули и неговия закон за здравеопазването, известен като Закон за достъпни грижи.

ДеСантис в книгата си обвинява Обама и неговите поддръжници, че работят за „по-централизирана правителствена власт и по-малко индивидуална свобода“, за да укрепят „силата на държавата и нейните колективистични цели“.

Америка, пише той, „се намира на конституционен кръстопът“ и трябва да се върне към позицията на бащите основатели, че най-важната задача на правителството е „защитата на личната свобода“.

Като губернатор ДеСантис се защитава като защитник на „свободата“. Той твърди, че дори може да използва ръката на държавното правителство, за да ограничи обученията на работното място относно многообразието, справедливостта и приобщаването, както и преподаването в училищата на тема раса и пол.

В името на защитата на индивидуалните избори и свобода, той също така е предприел действия като блокиране на училищата да карат учениците да носят маски и предотвратяване на работодателите да изискват ваксини от работници или клиенти.

„Това, което правя, е да използвам правителството, за да дам пространство на отделния гражданин да може да участва в обществото, за да може да изрази мнението си“, каза ДеСантис на политическо събитие през септември.

ДеСантис каза малко за това, което се очаква за втори мандат във Флорида, но в победната си реч в нощта на изборите през 2022 г. той каза: „Оцеляването на американския експеримент изисква възраждане на истинските американски принципи“. Коментарите изглежда отразяват „първите принципи“ от книгата на ДеСантис.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис поздравява Роуз Симхон след подписването на два законопроекта в Шул на Бал Харбър на 14 юни 2021 г. в Сърфсайд, Флорида. Сметките са HB 529 и HB 805. HB 805 гарантира, че доброволческите линейки, включително Hatzalah, могат да работят. HB 529 изисква училищата във Флорида да пазят ежедневен момент на мълчание.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис поздравява Роуз Симхон след подписването на два законопроекта в Шул на Бал Харбър на 14 юни 2021 г. в Сърфсайд, Флорида. Сметките са HB 529 и HB 805. HB 805 гарантира, че доброволческите линейки, включително Hatzalah, могат да работят. HB 529 изисква училищата във Флорида да пазят ежедневен момент на мълчание.

Джо Редъл/Гети изображения



ДеСантис внимателно проучи Обама и го критикува лично

„Мечти от нашите бащи-основатели“ не просто взема много от автобиографията на Обама. През цялото време DeSantis използва откъси от предизборните обещания на Обама, речите и законодателството.

Това показва, че ДеСантис е проучил внимателно президента и неговата програма.

„Епохата на Обама видя разширяване на правителството на почти всяко ниво“, пише ДеСантис.

ДеСантис също беше критичен към Обама лично, като го нарече „първи в собственото си съзнание“ и каза, че „той всъщност вярваше, че е исторически специална фигура“. В един раздел от книгата ДеСантис пише, че на Обама му липсва смирението на Джордж Вашингтон, първия президент на САЩ.

Той написа, че Обама е имал „осезаема самонадеяност“ и „прави странни твърдения за собствената си значимост като индивид“.

Той обвини кампанията на Обама в “месианска поза”. Единадесет години по-късно кампанията на DeSantis пусна реклама по време на кампанията му за преизбиране на губернатор през 2022 г., която намекна, че DeSantis е уникално избран от Бог като „боец“.

Obamacare се очертава много

ДеСантис, който е завършил история, когато е бил студент в Йейлския университет, цитира Конституционната конвенция и федералистките документи в тази книга. Той твърди, че Америка трябва да бъде място, където правителството има ограничена власт и се придържа към няколко основни функции.

Универсалното здравеопазване е извън тези функции, според ДеСантис. Голяма част от книгата му е критична към Закона за достъпни грижи, който Обама подписа по време на първия си мандат. DeSantis особено оспорва разпоредбата, известна като “индивидуален мандат”, която принуждава гражданите да купуват здравна застраховка или по друг начин да плащат данък. (През 2012 г. Върховният съд потвърди данъка на ACA като конституционен.)

Той също така критикува няколко други данъци и разпоредби в Obamacare и използва закона като пример за разширяване на правителството и множеството правила и разпоредби, които идват с него.

Донякъде изненадващо, като се има предвид сегашната му позиция по подобни въпроси, ДеСантис в книгата си не засяга нито един от елементите на така наречената „културна война“ на закона за здравеопазването, занимаващ се с правата на транссексуалните или репродуктивното здраве.

Вместо това ДеСантис предупреди, че законът за здравеопазването ще тласне САЩ към „чисто управлявана от правителството система с един платец“. В крайна сметка обаче законът засили корпоративните застрахователи и демократите насочиха още повече средства към ACA през последните две години.

Когато ДеСантис беше в Конгреса, той гласува за отмяна на ACA – въпреки че мярката се провали в Сената. Републиканците успяха да премахнат глобата за неосигурените като част от данъчната си сметка, а демократите не настояваха за връщане на разпоредбата.

Като губернатор ДеСантис не се съгласи Флорида да се включи в разширяването на Medicaid на Obamacare, което би позволило на 800 000 жители на Флорида с ниски доходи да получат финансирано от правителството здравеопазване.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отговаря на въпрос на местен телевизионен репортер, след като подписа законодателство, което затруднява компаниите за социални медии да наказват потребители, които нарушават споразуменията за условия на услуги, в понеделник, 24 май 2021 г., в сградата на FIU MARC в Маями, Флорида .

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис отговаря на въпрос на местен телевизионен репортер, след като подписа законодателство, което затруднява компаниите за социални медии да наказват потребители, които нарушават споразуменията за условия на услуги, в понеделник, 24 май 2021 г., в сградата на FIU MARC в Маями, Флорида .

Carl Juste/Miami Herald/Tribune News Service чрез Getty Images



ДеСантис показа подигравка към пресата

Като губернатор ДеСантис стана известен с това, че се сблъска с медии, които смята за прекалено враждебни към него. Той често критикува „корпоративните медии“, спори с репортери относно техните въпроси и блокира някои репортери от политически събития. Той редовно дава интервюта за Fox News и други консервативни медии – но не и другаде.

Неговите негативни възгледи за пресата като пристрастни датират поне от времето, когато пише книгата си. В него той обвинява пресата, че се отнася към Обама с “детски ръкавици”, защото неговата политика и мироглед “кореспондират добре с политическата ориентация на повечето редови журналисти”.

Обама, пише ДеСантис, „привлече ласкаво медийно отразяване от пресата, напълно влюбена в прогресивната му политика“.

Друга книга на ДеСантис би донесла голяма печалба

Издателят на „Dreams from Our Founding Fathers“ е High-Pitched Hum Publishing в Джаксънвил, Флорида, кооперативен издател, известен като „суетна преса“ в литературните кръгове. Това означава, че като автор ДеСантис е платил, за да бъде публикувана книгата му и да помогне за плащането на разходи като печат.

Обикновено известните политици жънат огромен напредък, който значително ги обогатява. Но през 2011 г. ДеСантис не беше добре известен. Неговите финансови разкрития от Камарата на представителите на САЩ от 2013 г. до 2015 г. показват, че той е получил 13 278 долара хонорари за книги през този период, според отчет на Insider.

Единадесет години по-късно ДеСантис все още не е богат. Той има нетна стойност от $318,986.99, не притежава собственост и носи $21,284.92 в студентски заеми, показват финансовите му документи.

Ако губернаторът трябваше да напише друга книга – във време, в което се смята за вторият най-известен републиканец в Америка след бившия президент Доналд Тръмп – той несъмнено щеше да види голяма заплата, показват записи от други президентски перспективи.

Например сенаторът от Републиканската партия Тим Скот от Южна Каролина, друг кандидат за президент през 2024 г., спечели аванс от $184 167 за книгата си. Когато сенатор Елизабет Уорън от Масачузетс се кандидатира за номинация на Демократическата партия за президент миналата година, тя получи аванс от 730 350 долара за книгата си.

[ad_2]

Source link

You may also like