Съдията насрочва октомврийски процес за спора за поглъщане на Musk-Twitter | Бизнес новини

by admin
Съдията насрочва октомврийски процес за спора за поглъщане на Musk-Twitter | Бизнес новини
Съдията насрочва октомврийски процес за спора за поглъщане на Musk-Twitter | Бизнес новини

[ad_1]

Илън Мъск загуби битката за забавяне на делото на Twitter срещу него, тъй като във вторник съдия от Делауеър насрочи процес през октомври, позовавайки се на „облака от несигурност“ около социалната медийна компания, след като милиардерът се оттегли от сделката за нейното закупуване.

„Забавянето заплашва с непоправима вреда“, каза канцлерът Катлийн Сейнт Джуд МакКормик, главен съдия в Канцлерския съд на Делауеър, който разглежда много важни бизнес спорове. „Колкото по-дълго е забавянето, толкова по-голям е рискът.“

Twitter поиска ускорен процес през септември, докато екипът на Мъск призова да се изчака до началото на следващата година поради сложността на случая. Маккормик каза, че екипът на Мъск е подценил способността на съда в Делауеър да „бързо обработва сложни съдебни спорове“.

Twitter се опитва да принуди милиардера да изпълни обещанието си от април да купи гиганта на социалните медии за 44 милиарда долара – и компанията иска това да се случи бързо, защото твърди, че продължаващият спор вреди на нейния бизнес.

Хората също четат…

Мъск, най-богатият човек в света, обеща да плати $54,20 на акция за Twitter, но сега иска да се оттегли от споразумението.

„Това е опит за саботаж. Той прави всичко възможно, за да срине Twitter“, каза адвокат Уилям Савит, представляващ Twitter в Канцлерския съд на Делауеър пред канцлера на съда Катлийн Сейнт Джуд Маккормик. Изслушването се проведе виртуално, след като Маккормик каза, че е дала положителна проба за COVID-19.

Мъск твърди, че компанията не е успяла да предостави адекватна информация за броя на фалшивите или „спам ботове“ акаунти в Twitter и че е нарушила задълженията си по сделката, като е уволнила топ мениджъри и съкращава значителен брой служители.

Савит каза, че оспорваното споразумение за сливане и туитовете на Мъск, презиращи компанията, нанасят вреда на бизнеса и постави под съмнение искането на Мъск за отложен процес, като попита „дали истинският план е да изтече времето“.

„Той разчита на това да се измъкне от сделката, която е подписал“, каза Савит.

Но идеята, че изпълнителният директор на Tesla се опитва да навреди на Twitter, е „абсурдна. Той няма интерес да ощети компанията“, каза адвокатът на Мъск Андрю Росман, отбелязвайки, че той е вторият по големина акционер в Twitter с много по-голям дял от целия борд.

Савит подчерта значението на ускорения пробен период, който започва през септември, за да може Twitter да взема важни бизнес решения, засягащи всичко – от задържането на служители до взаимоотношенията с доставчици и клиенти.

Росман каза, че е необходимо повече време, защото това е „една от най-големите частни сделки в историята“, включваща „компания, която разполага с огромно количество данни, които трябва да бъдат анализирани. Милиарди действия на тяхната платформа трябва да бъдат анализирани.“

[ad_2]

Source link

You may also like