Готови за бъдещето HR практики за ММСП

Споделянето е загриженост!

Въпрос 1: Какво мислите за процеса на човешки ресурси, следван от дребните предприемачи, и как гледате на целия сценарий около използването на технологиите за човешки ресурси в Индия днес?

Гириш Роуджи: Микро, малките и средните предприятия (ММСП) представляват близо 27% от брутния вътрешен продукт (БВП) на Индия, като имат значително значение по отношение на създаването на работни места, както и с приблизително 110 милиона работници, заети в това пространство. За съжаление, много от тези фирми разчитат на собственика и членовете на неговото/нейното семейство да администрират типичните роли и функции в областта на човешките ресурси, до голяма степен поради личното им участие в бизнеса и по-малкия мащаб на операциите. Тази тенденция е по-очевидна сред микропредприятията, обикновено включващи по-малко от 10 служители, и има тенденция да се стеснява, когато преминаваме към малки и средни фирми. За предприемачи, работещи в неформалния сектор, все още може да е приемливо да управляват процеси в областта на човешките ресурси като присъствие и управление на заплатите с помощта на своя съпруг, но аспекти като планиране на инициативи за умения и управление на кариерното израстване могат да се превърнат в трудна задача с нарастването на силата на екипа .

В greytHR извършваме значителна работа с фирми в пространството на МСП и много предприемачи са разширили своите сплотени екипи до малки или средни предприятия, до голяма степен водени от интегриране на ефективни бизнес процеси и рационализиране на операциите за постигане на по-големи бизнес обеми. Тези предприемачи разпознаха необходимостта от мигриране към HR технологичен пакет, който може да автоматизира плащанията на заплати, да управлява дигитално досиета на служителите и дори да планира инициативи за обучение. Освен това е важно да се разбере, че по-младата работна сила става все по-осведомена в технологиите и предпочита да работи за фирми, които поддържат прозрачни HR процеси, като използват някаква форма на HR софтуер, вместо да разчитат на ръчни методи. Тъй като все повече предприемачи възприемат основни бизнес инструменти за човешки ресурси, които са необходими, за да оцелеят и да процъфтяват в тази непрекъснато променяща се трудова екосистема, ние вярваме, че използването на инструменти и платформи за технологии за човешки ресурси ще се увеличи експоненциално и ще бъде една от най-важните съставки за улесняване на устойчив растеж на бизнеса в бъдеще.

Въпрос 2: Видяхме много различни работни сценарии, които идват след пандемията от COVID-19 и компании, които се опитват да се съсредоточат върху развитието на умения чрез дигитални носители. Смятате ли, че хибридната работа и свързаните с нея предизвикателства ще бъдат актуални в бъдеще?

Гириш Роуджи: Традиционно HR отдавна се разглежда като функция, която просто управлява процеса на заплати, а не като важен вертикал, който насърчава служителите да растат и да допринасят за успеха на организацията. Този възглед постепенно се променя през 21ул век, въпреки че пандемията от COVID-19 и произтичащата от нея промяна в поведението на служителите ускориха промяната, както по отношение на начина, по който се гледа на човешките ресурси, така и при поставянето на прожекторите върху подобряването на ключовите показатели, свързани със служителите. Един забележителен пример е как концепцията за работа от вкъщи (WFH), въведена главно за осигуряване на социално дистанциране и непрекъснатост на бизнеса, сега се е превърнала в част от почти всяко работно пространство и организациите трябва да управляват HR процесите както за цифрова, така и за физическа работа. Това подчерта необходимостта от HR технологичен софтуер, който може да управлява и рационализира множество HR процеси, независимо къде се намира служителят, като същевременно им предоставя достъп до инициативи за умения, които могат да бъдат достъпни чрез техните ръчни компютърни устройства.

В greytHR имаме повече от 6000 потребители, влизащи всеки ден с помощта на нашия софтуер за човешки ресурси, като мнозинството избират да отбелязват ежедневното си присъствие чрез мобилните си телефони, а не чрез лаптопи, настолни компютри или други устройства. Нашето мобилно приложение вече има повече от 1 милион изтегляния и вярваме, че тази тенденция ще се засилва само с времето. В крайна сметка служителите ще очакват всички важни HR процеси да се управляват чрез мобилен телефон и все повече ще разчитат на тях за достъп до специфична за фирмата, работата или уменията информация, когато е необходимо. Организациите също ще искат да достигнат до съответните служители с насочена информация, като изберат да намалят всички закъснения, които днес са нещо обичайно в много големи и средни предприятия. Следователно е справедливо да се предположи, че тази хибридна работна култура и бързата дигитализация, която тя улесни, ще останат тук, като бизнесът трябва да автоматизира HR процесите и да даде възможност на служителите за самообслужване, за да остане актуален в близко бъдеще.

Q3. Какво прави greytHR за подобряване на пригодността за заетост?

Създадена през 2019 г. от водещия в страната доставчик на HRMS, базиран на облак, Greytip Software, greytHR Academy е създадена с цел предаване на практически знания в областта на човешките ресурси и заплатите. greytHR Academy наскоро обяви стартирането на нови курсове с цел да сертифицира над 1 00 000 млади професионалисти и студенти. greytHR Academy има за цел да постигне този крайъгълен камък чрез своята специализирана онлайн LMS платформа, Udemy и като използва партньорства с академични институции. Броят на обучаваните от greytHR academy достигна крайъгълен камък от 50 000. Програмата за кариерно обучение е предназначена специално за подобряване на набора от умения на студентите в потоците Търговия и Бизнес.

Q4- Каква е ролята на киберсигурността в софтуера за HR технологии и как виждате развитието му в бъдеще?

Гириш Роуджи: Като се има предвид факта, че отделът по човешки ресурси във всеки бизнес работи с много информация, разкриваща самоличността (PII), независимо дали е на служителите или на самата компания, винаги има възможност някои злонамерени субекти или киберпрестъпници да се насочат към софтуера за човешки ресурси да причини пакост. Ето защо е много важно да се разбере как се съхранява такава информация и какви са предпазните мерки, въведени, за да се избегне изтичане на данни в случай на кибератака. За да се противопоставим на всички подобни предполагаеми атаки, ние провеждаме множество тестове за сигурност на нашата платформа greytHR и проверяваме за всякакви области, където хакерите биха могли да проникнат в нашите системи.

Освен това ние гарантираме професионално внедряване, ръководено от експертни инженери по внедряване, като гарантираме пълна настройка на акаунта от край до край, както и поддръжка на борда за всеки клиент на greytHR. Нашият екип за обслужване на клиенти също така е оборудван да осигури време за първи отговор, което е по-малко от 2 часа, като повече от 85% от всички заявки на клиенти или заявки за поддръжка се обработват в рамките на първите шест часа от докладването на инцидента. Ние приемаме киберсигурността много сериозно и същото се отразява в нашите стандарти за клиентско изживяване, които са високо класирани от над 20 000+ компании и 2 милиона+ служители в 250+ града по целия свят.

Q5- Как greytHR обучава за най-добрите практики в областта на човешките ресурси и насочва повече МСП към осигуряване на съответствие? GreytHR предоставя ли на своите клиенти сертификати, свързани с ангажираността на служителите?

Гириш Роуджи: Винаги сме вярвали в важността на създаването на екосистема на знанието, било то за предприемачи от малки и средни предприятия или за техните служители, които биха искали да разберат изискванията за заплати и съответствие на човешките ресурси, които са приложими в нашата страна днес. По време на нашите взаимодействия с малките и средни предприятия и техните основатели, осъзнахме тяхното колебание относно приемането на HR технически решения, произтичащи от липсата на обучен персонал, необходим за тяхното администриране. За тази цел стартирахме greytHR Academy, която наскоро премина крайъгълния камък от 25 000+ сертифицирани обучаеми, като участието е отворено както за начинаещи студенти по човешки ресурси, така и за опитни професионалисти, които искат да надградят знанията си. С общо 14 безплатни курса, налични в платформата на greytHR Academy онлайн Система за управление на обучението (LMS), ние продължаваме да предоставяме на обучаемите информация по широк набор от теми, които са необходими на всеки, който управлява бизнес, било то от гледна точка на човешки ресурси и заплати или как да гарантираме спазването на трудовото законодателство на нашата страна.

Нашият нововъведен курс по HR Tech за студенти от B.Com и специални стимули за назначаване на сертифицирани участници е част от продължаващите ни усилия да установим greytHR Academy като водещ доставчик на знания в областта на човешките ресурси и заплатите. В този смисъл, ние от greytHR сме пионери в набор от знания, които могат да се използват за обучение на масите, като също така се преследват конкретни уебинари и институционални сътрудничества, за да се създаде по-голямо положително въздействие върху младите студенти, които се стремят да се присъединят към пространството на човешките ресурси. Нашата цел е да въведем нови HR технологични инструменти, които могат да донесат простота, бързина и ефективност на функциите на HRMS и да изследваме нови начини за предоставяне на обучително съдържание на нашите клиенти, техните служители, както и на широката общественост.

Въпрос 6 – Тъй като процесите на адаптиране на служителите стават цифрови в ерата след COVID, има ли нужда от специализиран набор от технологии? Виждате ли тези видове предложения като добавена стойност или те са услуга сами по себе си?

Гириш Роуджи: Имаше много елементи в традиционния процес на набиране и адаптиране, който претърпя бързи прекъсвания по време на пандемията от COVID-19. Използването на решения за видеоконференции за дистанционно провеждане на интервюта с кандидати, качване и проверка на подробности за кандидати, както и проучване на международни кандидати за кандидатстване за работа вече се превърна в реалност поради нарастващото използване на изкуствен интелект (AI) и други важни технологии. Нашите собствени кампании за набиране на персонал вече се извършват изцяло онлайн, като дори нашият персонал по човешки ресурси работи далеч от физическите ни офис пространства, когато провеждат интервюта или анализират кандидати. Въпреки че това изисква използването на множество различни софтуерни решения в момента, ние вярваме, че тези функции скоро ще бъдат интегрирани и пакетирани като услуга, тъй като все повече фирми приемат напълно дигитален процес на включване.

В greytHR сме интегрирали удостоверяването на Aadhar в нашата технологична платформа, предлагайки на нашите клиенти възможността да следят всички регулаторни изисквания и изисквания за съответствие, без да се налага да прибягват до трудоемки и ръчни усилия, за да постигнат същите резултати. Ние оставаме ангажирани с интегрирането на повече такива HR технически решения и инструменти, премествайки всички процеси, свързани с набирането и адаптирането, в цифровата сфера. Въпреки че тези промени винаги се задаваха, пандемията от COVID-19 ускори темпото на дигитализация и отключи нови възможности за компании, фокусирани върху HR Tech, като нас.

Q7 Как виждате greytHR да се придвижва през 2023 г. и след това? Какви са вашите приоритети и цели в обозримо бъдеще, особено по отношение на броя на МСП, които greytHR се стреми да включи като клиенти?

Гириш Роуджи: В момента имаме над 20 000+ компании, които разчитат на нашите решения за автоматизация и самообслужване чрез платформата greytHR, като 2,3 милиона служители се обслужват ежедневно. Около 90% от тези служители са базирани в Индия и виждаме около 7 лакх служители да влизат ежедневно, за да изпълняват задължения, свързани с човешките ресурси. Тези цифри трябва да служат като индикация за огромната налична възможност, както в Индия, така и в глобален мащаб, и ние възнамеряваме органично да разширим присъствието на greytHR в развиващите се пазари, които са подобни на Индия по отношение на зрялост и технологично приемане.

Въпреки това, ние вярваме, че МСП в Индия все още са изключително недостатъчно обслужвани и за разлика от много от нашите конкуренти, нашият фокус продължава да остава върху включването на голяма част от нашите нови клиенти от този сегмент. Вече придобихме 500 нови клиенти през април тази година и не виждаме причина да не можем да поддържаме или дори да надвишаваме тази цифра занапред. Голяма част от тази увереност се дължи на факта, че в нашата страна вероятно има милион такива микро и малки предприятия с 10-15 служители, много от които ще растат експоненциално, докато индийската икономика се издига нагоре в класациите на глобалната сцена. Тъй като технологията продължава да се разпространява във всяка индустрия, ще открием повече бизнеси като болници, автокъщи и образователни институции сред много други, които се насочват към HR технически инструменти в опит да управляват по-добре своите служители и да извлекат повече оперативна ефективност. Нашата цел и стремеж е да увеличим нашата клиентска база със 100% през 2023 г., като работим за постигането на този крайъгълен камък, като се възползваме от огромните възможности, представени по-специално от индийските МСП.

Source Link

Related posts

Nayanthara: The Meteoric Rise from South to Bollywood and the Bhansali Buzz 1

“Kaala premiere: Stars shine at stylish entrance – see photos”

EXCLUSIVE: Anurag Kashyap on Sacred Games casting: ‘Every time…’