Кариерен център насочва студентите към работа

by admin
Кариерен център насочва студентите към работа

Година след година Binghamton University се класира сред най-добрите университети за кариерно поставяне и развитие. Завършилите Binghamton печелят начални заплати с повече от $8000 над средната за страната, намират работа с по-високи ставки и са приети в най-добрите програми за висше образование. Тази пролет мястото на Панаира за работа и стажове се разпродаде бързо, тъй като организациите се надпреварваха за възможността да наемат студенти от Бингамтън.

„Това говори за високия калибър на нашите студенти и програми, но също и за неуморните усилия на кариерните центрове в кампуса“, ​​каза Кели Смит, помощник вицепрезидент по успеха на студентите.

Смит осигурява висше ръководство на Fleishman Center for Career and Professional Development. Тя също е член на борда на директорите на Националната асоциация на колежите и работодателите (NACE), която „овластява и свързва общността от професионалисти, които подкрепят, развиват и наемат работната сила с висше образование“. Миналата година тя съпредседателства национална работна група за стратегическата позиция на кариерните услуги.

Кариерният център Fleishman използва динамична мрежа от възможности и връзки в подкрепа на кариерата и личностното израстване на всички студенти от университета в Бингамтън. По-рано признат като примерен кариерен център на Националната асоциация за развитие на кариерата (NCDA), центърът редовно получава международно признание за разработването на иновативни и ефективни програми и техники.

„Тези отличия подчертават, че нашите студенти разполагат с ресурс от световна класа в кампуса, който да им помогне през всяка стъпка от процеса на търсене на работа“, каза Смит.

Идентифициране на интереси и възможности за кариера

Старши Мая Хома се възползва от кариерния център Fleishman от самото начало на търсенето на работа. Тя знаеше, че може да кандидатства за много различни работни места със специалността си по психология, но наличието на повече възможности направи стесняването на търсенето на работа много по-трудно. Хома се срещна няколко пъти с Джордан Смит, старши кариерен консултант в Кариерния център Fleishman, за да установи солидна отправна точка. Джордан Смит използва оценки и други методи, за да свърже силните страни и интересите на учениците с потенциалните кариери.

Той препоръча оценката на Focus 2 на Хома и с негова помощ тя свърза страстта си към психичното здраве, предишен опит и академична специалност с кариера в образованието за психично здраве. Оттогава Хома работи върху своята автобиография, мотивационно писмо и профил в LinkedIn, за да се утвърди като силен кандидат в тази област и има няколко уредени интервюта за позиции на пълен работен ден.

„Използвах всички ресурси на Fleishman Career Center“, каза тя. „Те ми дадоха толкова много увереност в моята кариера и перспективи за работа.“

По същия начин Kyla Anderson ’22 използва ресурсите на Fleishman Career Center, за да намери област, която отговаря на нейните лични интереси. Страстно насочена към връщането на своята общност, тя обмисляше да продължи кариера в областта на правото или обществения интерес. Тя се записа в програмата за глобални въпроси на Еврейската фондация за образование на жените (JFEW), управлявана от Кариерния център Fleishman, и разговаря с кариерен консултант Джесика Лейн-Рвабуквиси за своите интереси. Lane-Rwabukwisi й предложи да се присъедини към кариерния клъстер за правителство, политика и право, управляван от Fleishman Career Center, както и към сървър за списъци, който я изложи на политически кариери и възможности във Вашингтон, окръг Колумбия, след което Андерсън получаваше седмично съдържание и обяви за работа, свързани с нейните кариерни интереси . Бързо напред до няколко години по-късно и сега тя работи като асистент в Камарата на представителите на САЩ.

Успехът в кариерата на Андерсън е резултат от упорит труд и пълноценно използване на предоставените й ресурси. Служителите на Fleishman също редовно я проверяваха, за да се уверят, че има достатъчна подкрепа на всяка стъпка от пътя.

„Накарах кариерните консултанти да преглеждат автобиографията ми толкова много пъти“, спомня си тя. „И аз също използвах Big Interview, за да й помогна да се подготви за всички мои интервюта.“

Big Interview, софтуер за практикуване на онлайн интервюта, който съдържа примерни въпроси и инструмент за обратна връзка с изкуствен интелект, е един от многото цифрови ресурси, спонсорирани от Fleishman Center. Уебсайтът на Fleishman Career Center предоставя на студентите достъп до пълна библиотека от ресурси, които могат да ги подкрепят във всеки аспект от търсенето на работа. Практикуването на специфични за индустрията въпроси чрез Big Interview помогна на Андерсън да се подготви за изтощителния процес на интервю с правителството.

Индивидуална кариерна подкрепа

Индивидуализираната подкрепа, предлагана от кариерните консултанти, често се цитира като най-полезната услуга, която Кариерният център Fleishman предлага. Дори когато студентите пристигнат, знаейки точно какви възможности искат да преследват, процесът на търсене на работа може да изглежда дълъг и обезсърчителен. Кариерните консултанти използват знанията си, за да подкрепят студентите.

„Да имаш някой, с когото да говориш за търсенето на работа, прави всичко по-смислено“, каза Даниел Монтеферанте ’22, която в момента следва магистърска степен по публична администрация. „Кариерните консултанти ви помагат да започнете и да разделите всичко на по-малки, по-управляеми части.“

Монтеферанте често посещава Кариерния център Fleishman, откакто започна да търси работа, правейки няколко срещи и използвайки онлайн ресурси като Ръководство за кариера, шаблони за автобиография и примери за мотивационно писмо. Тя разработи стратегия за търсене на работа, която включва редовни срещи с кариерен консултант, който да й помогне да си постави цели и да й даде тласък, от който се нуждае, за да ги постигне. Тя също така получава съвети, които да й помогнат да пренесе кандидатурите си на следващото ниво, като например как да приспособи мотивационните си писма към всяка длъжностна характеристика.

Brielle Neumann ’22 признава кариерния център Fleishman за това, че й е помогнал да заеме сегашната си позиция като асоцииран дистрикт мениджър в ADP, глобален доставчик на решения за управление на човешкия капитал, базирани на облак. Тя използва кариерния център за почти всичко в търсенето на работа, от това да се научи как да използва мрежата за професионална информация (O*NET), за да стесни търсенето си, до изпращането на възможно най-добрите кандидатури за всяка позиция, за която е кандидатствала, до навигирането в процес на договаряне на оферта за работа.

„Служителите на кариерния център Fleishman ме научиха толкова много за преговорите за предлагане на работа“, каза тя. „Те ме научиха какви фрази да казвам, как да покажа на работодателя, че сте направили проучването си и как да съобщите, че знаете какво заслужавате.“

Нойман каза, че е събрала толкова много информация от кариерния център, че приятелите й идват при нея, когато имат нужда от кариерен съвет.

Алумни също могат да използват кариерния център до пълния му капацитет, включително да насрочват срещи с кариерни консултанти, до шест месеца след дипломирането си. Тази политика позволява на възрастните хора, които все още търсят работа след дипломирането си, да продължат да получават подкрепа и ресурси за кариера, които да им помогнат да бъдат успешни.

„Нашите студенти са първокласни и с удоволствие помагат. Не мога да се гордея с членовете на екипа и работата на Fleishman Career Center“, каза Кели Смит. „Персоналът е изцяло отдаден на подкрепата на нашите ученици на какъвто и етап на развитие да се намират, за да ги овласти; докоснете любопитството им; помогнете им да предприемат информирани, приложими стъпки, за да изяснят целта си; и ги свържете с отдадени възпитаници и професионалисти, които могат да им помогнат да реализират кариерните си цели и мечти.“

Основно кариерно образование за продължаващ успех

След като студентите бъдат наети на първата си работа, тяхното кариерно развитие далеч не е приключило. Моделът на Fleishman Career Center е да осигури здрава основа, върху която студентите могат да продължат да надграждат и която ще им помогне да продължат да напредват в професионалния си живот.

Джош Голдбърг ’18 се изкачи професионално от времето си като студент в университета Бингамтън и в момента работи като старши анализатор на бизнес разузнаването в Twill, компания, която създава дигитални платформи за терапия и предоставяне на грижи за психично и физическо здраве. Въпреки това, все още в началото на кариерата си, той планира в крайна сметка да се измести в посока, която ще комбинира страстите му към спорта и анализа. Голдбърг е уверен, че може да създаде този път за себе си и признава, че кариерният център Fleishman го е запознал със стратегически концепции за това как да начертае кариерата си.

„Консултантите ми помогнаха да се фокусирам върху кариерата ми и ме насърчиха да мисля за кариерата си като за стъпки в един процес“, каза той. „Те ме научиха да вземам всяко решение, като мисля къде искам да бъда на върха си и след това работя назад.“

Откакто се дипломира, сега той има дълъг списък от най-добри практики в кариерата, които да му помогнат да бъде успешен и да напредва към мястото, където иска да отиде. Той проследява проектите си, документира подробности за цялата работа, която върши, като се фокусира върху професионалното си развитие и растеж и изгражда силни професионални взаимоотношения.

„Скритият пазар на труда е огромен. Професионалните взаимоотношения са ключови и всеки трябва винаги да търси препоръки, когато може“, каза той.

Андерсън също може да потвърди това. „Ако искате да останете на Капитолийския хълм, трябва да работите в мрежа“, отбеляза тя. „Може да е изнервящо, но трябва да научите всичко, което можете, и да получите съвет от другите.“

Андерсън научи за стойността на работата в мрежа от кариерния център, където служителите я научиха на основите на работата в мрежа и й дадоха увереността и възможността да започне да изгражда своята мрежа. Сега тя поддържа електронна таблица, за да организира контактите си, да проследява разговорите и да управлява последващите действия.

Кариерният център Fleishman си партнира и с други офиси на кампуса, за да разработи програмиране и ресурси, за да направи студентите в Бингамтън по-готови за кариера. Програмата CONNECT, например, е сътрудничество с Асоциацията на възпитаниците, която отвежда студенти до градове на дестинация в Съединените щати и ги свързва с известни работодатели, професионалисти и възпитаници на Бингамтън в района. Студентите научават повече за кариерните пътеки в организации, представляващи интерес, и се свързват директно с професионалисти. Тази година студентите пътуваха до Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Силиконовата долина.

Кели Смит е запалена по отношение на функцията на кариерния център да свързва студентите с възможности за кариера, но също така да разработва иновативни и стратегически начини да ги научи на умения, готови за кариера и да ги подготви за света на труда.

„Редовно общувам с лидери в това пространство от цял ​​свят и рядко се случва иновация да бъде споделена и ние вече не сме я правили в Binghamton – понякога от години. Щастливи сме, че Binghamton инвестира в кариерни услуги, за да можем да бъдем толкова авангардни.“

Source Link

You may also like