Завършва клас Liftoff местни жени предприемачи – The Advocate-Messenger

by admin
Завършва клас Liftoff местни жени предприемачи – The Advocate-Messenger

Liftoff клас завършва местни жени предприемачи

Публикувано в 1:15 ч., събота, 6 май 2023 г

CentreWorks завърши шестия си курс по предприемачество LIFTOFF на 3 май, по време на който завършилите споделиха идеи за своите бизнеси, които биха могли да стартират.

Воден от Антъни и Андреа Маргида, директори на CentreWorks, Liftoff обединява студенти от Center College с членове на общността, които искат да започнат бизнес, обединявайки ги в екипи, за да работят върху техните бизнес идеи.

Предприемачите обикновено идват с предварителна бизнес идея. По време на класа те провеждат съпричастни интервюта с членове на общността, които могат да станат клиенти. След това те определят проблем, който техният бизнес ще реши, измислят бизнес идеи за решаване на проблема, тестват го и правят окончателни прототипи.

Класът през този семестър беше доминиран от жени, съставени от девет местни жени предприемачи, в допълнение към студентите от Центъра. Някои вече стартираха своя бизнес, а други може да стартират скоро.

Представените от тях предприемачи и техния бизнес са както следва:

Мери Бет Мъри: Женски уелнес колектив

Жителката на Данвил Мери Бет Мъри представи Women’s Wellness Collective, уебсайт, който помага на жените в техните пътувания за здраве.

Вдъхновението на Мъри за този бизнес е от нейното собствено здравословно пътуване, от диагнозата рак на пикочния мехур на 28-годишна възраст до сърдечна операция на 32-годишна възраст. Мъри каза, че се е чувствала сама и не е имала много отговори, така че искала да създаде нещо, което би помогнало на жените в техните пътувания за здраве.

Разговаряйки с хора, на които може да служи, тя научи, че някои жени са били объркани, когато отиват на определени прегледи при лекари, не са получили отговор на всичките си въпроси или са се чувствали прибързани в процеса. Нейното решение е онлайн уебсайт, който би позволил на пациентите и доставчиците да получат достъп до мрежа от здравни педагози, поддръжници и доверени лица, които да помогнат в насочването на тяхното пътуване в здравеопазването.

Уебсайтът щеше да подбира информация за здравето на жените, текстови услуги по време или преди посещение на лекар, за да отговори на въпроси, услуга за водене на бележки и да осигури обучител и партньорска подкрепа през процеса. Това би бил модел на членство с въвеждащ безплатен период и нива на нива. Доставчиците на здравни услуги също могат да закупят тази програма и да я предоставят като полза за пациентите.

Сали Докинс: Кралски писари451

Местният писател Сали Докинс представи услуга, която ще помогне на новите автори да публикуват книги. В разговор с хора, които може да искат да напишат нещо, което в крайна сметка да бъде публикувано, повечето от тях казаха, че се чувстват претоварени от процеса и времето и парите, които ще отнеме.

Доукинс започна своето самостоятелно публикуване през 2020 г., като оттогава написа и публикува девет книги. Тя каза, че работата с издател и самоиздаването може да струва на писателите до 10 000 долара. Но тя е разработила рентабилна система за самостоятелно публикуване на книги на 1/10 от тази първоначална цена.

Kingdom Scribes451 ще има подробен наръчник с точната система стъпка по стъпка, която Докинс използва за самостоятелно публикуване. Освен това ще има ексклузивна покана за присъединяване към общност на онлайн писатели, така че авторите не трябва да преминават през процеса сами.

Бреана Мълингс: Решения за местообитания

Habitat Solutions от Breanna Mullings е услуга, която би помогнала на организации с нестопанска цел, които не са добре обслужвани, или организации с нестопанска цел, които тепърва започват. Mullings работи с нестопански организации от много години.

Тя каза, че най-големият проблем, пред който са изправени повечето нестопански организации, са парите. Но в разговорите с тези, на които може да служи, Мълингс научи, че те също имат проблеми с уебсайтове, онлайн дарения, нямат достатъчно време да се срещнат с потенциални дарители и да се научат как да правят всичко, което идва с управлението на организация с нестопанска цел.

Нейното изявление за проблема, който бизнесът ще реши, е: Как могат да увеличат устойчивостта и да намалят разочарованието на недостатъчно обслужваните организации с нестопанска цел, като намерят алтернативи на отнемащото време набиране на средства?

Habitat Solutions ще направи маркетинг за тях, ще създаде уебсайт и страници в социалните медии, ще създаде онлайн дарения и ще продължи да търси нови начини за привличане на дарения за тази организация с нестопанска цел. Услугата ще бъде индивидуална, тъй като Mullings в момента е едноличен собственик, който работи директно с организации с нестопанска цел, за да създаде техните персонализирани решения.

Сара Полъм: Най-накрая подредени

Местният инструктор по пилатес Сара Полъм представи своята персонализирана услуга за организиране, Finally Sorted, която стартира през ноември 2022 г.

Чрез съпричастни интервюта тя научи, че хората искат техните пространства да останат организирани, а другите в дома им да поставят нещата там, където им е мястото. Pollom иска нейната организация да бъде устойчива и реалистична, вместо да има недостижима летва на съвършенството, към която много други организатори посягат.

Организираните пространства могат лесно отново да се превърнат в бъркотия, така че тя иска да запази системите на хората подобни на това, което са били преди, да прави малки корекции, вместо да преработва системата на човека, и иска хората да се чувстват комфортно с промените.

Услугата започва с консултация, при която Pollom идва и научава какво човек иска да промени, какво не работи, кои елементи се използват най-много и най-малко, след което Pollom ще даде оферта с различен бюджет и нива на обслужване. Няколко седмици след като работата е свършена, Полом се връща в къщата, за да провери дали нещата са останали организирани и дали са необходими някакви промени.

Кейси Паджет: Сладките творения на Кейси

Кейси Паджет е второкурсник в гимназията на окръг Линкълн от Уейнсбърг. Започва да пече на 10-годишна възраст, когато участва с десертите си в конкурс 4H.

По време на нейните съпричастни интервюта хората казаха, че искат опции за здравословно меню, по-малки размери на порциите, висококачествени съставки, добра презентация, възможност за персонализиране за всички различни събития и лесно за използване приложение или уебсайт за поръчки. Идеите, които хората й дадоха, включват написване на ръководство за приготвяне на печива, поставяне на услугата й на Doordash и продажба на десертите й в други магазини.

Нейната пекарна предлага широка гама от десерти, направени с качествени съставки и представяне. Тя се установява на местни събития, за да взаимодейства с клиенти, тъй като няма витрина, партнира си с други фирми, за да използва техните витрини, и приема поръчки чрез социалните медии и лично. Паджет изпече торта и кексчета за дипломирането на Liftoff, така че всеки да може да опита нейната храна.

Келси Дженкс: MentorMe

Келси Дженкс е старша студентка в Center College, изучаваща поведенческа неврология, и ще посещава U of L през есента, за да получи докторска степен. Тя каза, че едно важно нещо в нейното образователно пътуване са възможностите за изследване и менторство. Тя представи MentorMe, услуга, която свързва ментори с наставлявани.

В съпричастни интервюта за изследвания и менторство тя научи, че хората искат професионално развитие и развитие в живота, искат нещо да е достъпно и искат да си сътрудничат, вместо да работят изолирано. Хората й казаха, че искат да видят повече сътрудничество между няколко поколения и повече разнообразие по отношение на произход, вярвания, мисли, области на обучение и т.н.

Нейният проблемен въпрос е: Как можем да създадем достъпни менторства, които също така стимулират сътрудничеството, сигурността, развитието и връзките?

MentorMe ще има уебсайт, който свързва хора по целия свят или с местни колеги. Менторите могат да вземат курсове за това как да бъдат добри наставници, да вземат тест за личността и да намерят хора, които да наставляват.

LaTonya Cineus: Cabana Fresh

LaTonya Cineus е медицинска сестра от 22 години, работеща в спешното отделение, интензивното отделение, домашното здравеопазване, гръбначната хирургия и диализата. В момента тя е медицинска сестра по телездраве и работи дистанционно. Тя искаше да започне нещо различно, за да се съсредоточи върху здравето на местните жители, вероятно чрез отглеждане на продукти и микрозелени растения и обучение на другите относно храненето.

Нейната идея се промени в разговорите с местните жители, когато научи за предизвикателствата на общността около прясната местна храна. Фермерският пазар на окръг Бойл е само веднъж седмично и не всеки може да го направи. Тя също така научи, че семействата с по-ниски доходи не могат непременно да си позволят да отидат на фермерския пазар. Данвил също се смята за хранителна пустиня, която е район с ограничен достъп до достъпна, качествена прясна храна.

Cineus излезе с мобилния фермерски пазар, който тя ще нарече Cabana Fresh. Ще се предлагат повече дни, когато съботният фермерски пазар не е отворен; ще има акцент върху това да бъде достъпен; и ще пътува наоколо, особено до общности с по-ниски доходи, които имат бариери за достъп до достъпни пресни продукти. Тя също така ще учи хората на хранене.

Mara Merchant: Creature Cafe

Мара Мърчант е жителка на Данвил, която работи в библиотеката и обича двата си домашни заека. Тя забеляза, че няма определено място за любителите на домашни любимци, където да се събират с техните домашни любимци, и в отговор излезе с Creature Cafe.

Тя научи, че хората искат удобно място, където да се мотаят с животните си, определено място за домашни любимци, за да общуват с други животни, и начин да подкрепят животни в нужда.

Creature Cafe ще бъде физическо пространство за събития, което сервира напитки и малки храни, където всички приходи ще отидат в подкрепа на животни в нужда в хуманното общество или на други места. Ще има открито пространство, нервни стаи за домашни любимци, всички домашни любимци ще бъдат добре дошли и ще има събития, посветени на различни видове животни.

Ще се управлява като организация с нестопанска цел, ще публикуват информация за осиновяване, ще предоставят ресурси за тези, които не знаят къде да получат достъпни грижи за домашни любимци и т.н.

Мери Робин Спунамор: Продавачка на вино

Местният предприемач Мери Робин Спунамор, която е имала бизнес в центъра на Данвил, но наскоро си взе почивка, представи нов бизнес, наречен Wine Seller.

В своето пътуване да преоткрие страстта към бизнеса, Спунамор научи, че хората искат да подкрепят местния независим бизнес, че хората се интересуват от общността и искат да си сътрудничат, че ценят личните отношения с малкия бизнес и че хората искат да изградят своя собствени познания за вино и култура.

Нейното изявление за проблема, което Wine Seller адресира, е: Как можем да проектираме винени изживявания, които осигуряват образование, чувство за общност и лично обслужване?

Wine Seller има функционален уебсайт за електронна търговия с платформа, която е специализирана в продажбата на вино и винени клубове. Той предлага завладяващи преживявания за това откъде е виното, образователни преживявания и те организират събития, съсредоточени около виното. Spoonamore планира да има редовно работно време около юни.

Център студенти

Margidas също преподаваха курс в Center College, наречен „Обществено ангажирано предприемачество“. Тези студенти подкрепиха студентите от Liftoff и разработиха свои собствени идеи за стартиране на бизнес:

Сам Фейнголд: Bridge Fitness (фитнес заведение, което пресича пропуските на традиционните фитнес зали)

Брет Купър: Farm2Truck (Най-новото свежо заведение на Данвил)

Аманда Бланко Фелиз: U2 Wealth (финансово образование и насоки за цветнокожи млади хора)

Piper Madison: Aura (Уелнес + музикален фестивал, където артисти могат да се представят на сцена, с уелнес станции, възстановяваща храна и продавачи на уелнес)

Бейли Стивънсън: Подхранване (електронна книга Nourish Foods)

Namgay Pelmo: Mockaholics (вкусни, здравословни, достъпни напитки, които не предизвикват пристрастяване)

Source Link

You may also like